Tuesday, February 23, 2016

10:08 AM

RESIPI  SUP TULANG ALA SINGAPORE




BAHAN - BAHAN 

1 kg Tulang Rusuk
1/2 Cawan air
1 Cawan tomato puri
1/2 Cawan Sos Cili
1/4 CAwan Cili Boh
1 Biji Bawang Besar/merah dihiris nipis
5  Ulas bawang putih di hiris nipis
1 Sudu besar halia dicincang
1 sudu besar serbuk jintas manis
1 sudu besar  serbuk jintan hitam
3 kuntum bunga lawang
5 kuntum Bunga Lawang
1 Batang kayu manis
4 Biji Buah Pegaga ( dikisar hancur)
Garam secukup rasa
Sedikit Gula
Minyak Untuk menumis

HIASAN

1 Biji Limau Nipis
Sehelai daun sup
Sedikit Bawang Goreng

CARA - CARA MEMASAK

tonton video berikut untuk cara - cara memasak




SELAMAT MENCUBA

AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.com


0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU