RESIPI SUP TULANG ALA SINGAPORE
BAHAN - BAHAN
1 kg Tulang Rusuk
1/2 Cawan air
1 Cawan tomato puri
1/2 Cawan Sos Cili
1/4 CAwan Cili Boh
1 Biji Bawang Besar/merah dihiris nipis
5 Ulas bawang putih di hiris nipis
1 Sudu besar halia dicincang
1 sudu besar serbuk jintas manis
1 sudu besar serbuk jintan hitam
3 kuntum bunga lawang
5 kuntum Bunga Lawang
1 Batang kayu manis
4 Biji Buah Pegaga ( dikisar hancur)
Garam secukup rasa
Sedikit Gula
Minyak Untuk menumis
HIASAN
1 Biji Limau Nipis
Sehelai daun sup
Sedikit Bawang Goreng
CARA - CARA MEMASAK
tonton video berikut untuk cara - cara memasak
SELAMAT MENCUBA
AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.com
No comments:
Post a Comment