RESEPI MINI CUPCAKES - ROYAL ICING TOPPING
Bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan 24 biji Cupcake Mini.
BAHAN - BAHAN CUPCAKES
100 g gula caster
100 g butter - dibiarkan dalam suhu bilik
lemon zest dan 1/2 jus lemon
2 biji telur saiz sederhana - dipukul
100 g tepung naik sendiri
2 sudu besar susu
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Panaskan oven pada suhu 190 darjah. Sementara tunggu oven panas sediakan cawan mini cupcakes dalam tray
2. Masukkan gula, butter dan lemon zest ( parutan lemon ) dalam bekas mixer - pukul sehingga gebu.
3. Masukkan telur yang telah dipukul sedikit demi sedikit, diselang-selikan dengan tepung naik sendiri.
4. Akhir sekali masukkan jus lemon dan kacau sehingga sebati- sekarang masukkan adunan cupcake anda ke dalam cawan yang telah disediakan
5. Bakar selama 12 minit..kemudian sejukkan terlebih dahulu sebelum hias dengan royal ising
Bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan 24 biji Cupcake Mini.
BAHAN - BAHAN CUPCAKES
100 g gula caster
100 g butter - dibiarkan dalam suhu bilik
lemon zest dan 1/2 jus lemon
2 biji telur saiz sederhana - dipukul
100 g tepung naik sendiri
2 sudu besar susu
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Panaskan oven pada suhu 190 darjah. Sementara tunggu oven panas sediakan cawan mini cupcakes dalam tray
2. Masukkan gula, butter dan lemon zest ( parutan lemon ) dalam bekas mixer - pukul sehingga gebu.
3. Masukkan telur yang telah dipukul sedikit demi sedikit, diselang-selikan dengan tepung naik sendiri.
4. Akhir sekali masukkan jus lemon dan kacau sehingga sebati- sekarang masukkan adunan cupcake anda ke dalam cawan yang telah disediakan
5. Bakar selama 12 minit..kemudian sejukkan terlebih dahulu sebelum hias dengan royal ising
SELAMAT MENCUBA
AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.com
No comments:
Post a Comment