Tuesday, June 12, 2018

11:35 AM

RESEPI BISKUT SEMPERIT COKLAT MAK MIDAH LEGEND

BAHAN - BAHAN

1 1/2 cawan mentega
1 cawan gula castor
1 biji telur (ambil kuning je)
1/4 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastard
1 sudu kecik essen vanila

CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Pukul mentega dan gula castor hingga kembang.

2. Masukkan kuning telur dan essen vanila dan kacau sebati.

3. Masukkan campuran tepung gandum, tepung kastard dan serbuk koko yang telah di ayak sedikit demi sedikit dalam adunan hingga habis.

4. Bentukkan dan bakar.

Nota : 
Kalau masa nak masuk kat acuan semperit rasa lembik sangat, masukkan 2 sudu besar tepung gandum dan uli sebati.




Kredit Resepi :
Maslina meor radzi

Kredit Page :
 Resepi Ibu


0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU