Wednesday, June 6, 2018

RESEPI BISKUT LIDAH KUCING


 RESEPI BISKUT LIDAH KUCING 

BAHAN - BAHAN

250 gram butter
200 gram tepung gandum
50 gram tepung jagung
160 gram gula kastor
3 biji putih telur
1/4 sudu emplex
Esen vanila
Pewarna makanan


CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Ayak tepung jagung, tepung gandum dan emplex.

2. Pada bekas lain, pukul butter dan gula sehingga kembang kemudian masukkan putih telur sedikit demi sedikit.

3. Masukkan tepung yang diayak sedikit demi sedikit dan gaul.

4. Bahagikan adunan mengikut jumlah warna yang anda inginkan dan gaul setiap adunan dengan pewarna.

5. Masukkan adunan ke dalam piping bag dan picitkan ke pada loyang. Rujuk video.

6. Bakar pada suhu 150"C selama 20 minit. Sedia dihidang.



Kredit Resepi :
Page FB seminitresepi


No comments:

Post a Comment