RESEPI BISKUT MAKMUR MILO
BAHAN - BAHAN
1 tin sederhana minyak ghee @450g
1 kg tepung gandum( guna tak sampai 1kg)
1 Sudu makan serbok koko
3 Sudu makan gula halus
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Masukan minyak ghee , gula halus dan serbuk koko
2. Tepung gandum masukan sikit semi sedikit sehingga senang adunan dibentuk menjadi bulat
4. Bentukkan bulat - bulat satu persatu mengikut saiz yang anda hendaki.
3. Bakar 10-15 mnit 150c (ikut oven masing2)
UNTUK SALUTAN
1/2 gelas gula halus
1 bungkus milo kecil @ 200g
**Gaul kedua-dua bahan sehingga sebati
Tips
#Selepas biskut masak biarkan seketika dan salut dengan milo yang sudah di gaul
#Jangan tunggu sehingga biskut sejuk untuk mengelakkan milo susah melekat di biskut
No comments:
Post a Comment