Wednesday, June 6, 2018

RESEPI BISKUT MAKMUR MILO


RESEPI BISKUT MAKMUR MILO

BAHAN - BAHAN

1 tin sederhana minyak ghee @450g
1 kg tepung gandum( guna tak sampai 1kg)
1 Sudu makan serbok koko
3 Sudu makan gula halus

CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Masukan minyak ghee , gula halus dan serbuk koko

2. Tepung gandum masukan sikit semi sedikit sehingga senang adunan dibentuk menjadi bulat

4. Bentukkan bulat - bulat satu persatu mengikut saiz yang anda hendaki.

3. Bakar 10-15 mnit 150c (ikut oven masing2)


UNTUK SALUTAN

1/2 gelas gula halus 
1 bungkus milo kecil @ 200g

**Gaul kedua-dua bahan sehingga sebati

Tips
#Selepas biskut masak biarkan seketika dan salut dengan milo yang sudah di gaul
#Jangan tunggu sehingga biskut sejuk untuk mengelakkan milo susah melekat di biskut



No comments:

Post a Comment