Wednesday, June 8, 2016

RESIPI BEBOLA KENTANG CHEESE


RESIPI BEBOLA KENTANG CHEESE


BAHAN - BAHAN KULIT

300g kentang kukus, lecek halus
2 sudu makan susu tepung
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk lada sulah
1/4 sudu teh serbuk pala
1 sudu makan mentega tawar
Minyak

22 ketul kiub keju
2 biji putih telur, pukul ringan
100g serbuk roti kasar



CARA - CARA MEMBUATNYA

Kacau rata bahan kulitAmbil sedikit adunan. Leperkan.

Intikan dengan kiub keju. Bentukkan bebola

Gulingkan dalam serbuk roti kasar. Celupkan ke dalam putih telur.
Gulingkan lagi ke dalam serbuk roti kasar.

Goreng dalam minyak yang telah dipanaskan dengan api sederhana sehingga masak.

siap



AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my

 

No comments:

Post a Comment