Tuesday, May 22, 2018

RESEPI BISKUT FERRERO ROCHER


RESEPI BISKUT FERRERO ROCHER

BAHAN - BAHAN

250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)


CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.

2. Masukkan esen vanilla.

3. Masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.

4. Panaskan oven suhu 150c.

5. Bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.

6. Bakar suhu 150c selama 20-25 minit.

7. Golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.

8. Bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.

9. Cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.

10. Biarkan sejuk & siap utk dihidang...;)

Kredit Resepi: 
Page FB Aneka Resepi


No comments:

Post a Comment