RESEPI KEK CHOC INDULGENCE TANPA GELATIN
DARK CHOCK FILLING
BAHAN-BAHAN
100gm dark compound choc
150gm butter
70gm gula halus
2 biji kuning telur
250ml fresh cream(sya pkai brand value pride)
CARA-CARANYA
1.Pukul fresh cream hingga kental
2.Dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
3.Masukkan telur kuning putar lagi
4.Masukkan coklat yg telah dicairkan,putar lagi
5.Satukan adunan coklat dengan fresh cream
WHITE CHOC FILLING
100gm white compound choc
150gm butter
70gm gula halus
2 biju kuning telur
250ml fresh cream/non diary whiping cream
CARA-CARANYA
1.Pukul fresh cream hingga kental
2.Dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
3.Masukkan telur kuning putar lagi
4.Masukkan coklat yg telah dicairkan,putar lagi
5..Satukan adunan coklat dengan fresh cream
6.Layerkn setiap kek dan simpan selama sekurangnya 4 jam baru curah Ganache
GANACHE CHOC
300gm dark compound choc
300gm fresh cream
25gm butter
Silakan SHARE
No comments:
Post a Comment