RESIPI BISKUT KACANG HIJAU
BAHAN - BAHAN
1 kg tepung kacang hijau
1 kg tepung gandum
500g gula icing
1 sudu kecil garam halus
650 g minyak mazola atau secukupnya sehingga menjd doh yg lembut
Sapuan:
1 kg tepung kacang hijau
1 kg tepung gandum
500g gula icing
1 sudu kecil garam halus
650 g minyak mazola atau secukupnya sehingga menjd doh yg lembut
Sapuan:
2 biji kuning telur + 1/2 sudu kecil air + sket pewarna kuning
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Gaulkan semua bahan kecuali minyak.
1. Gaulkan semua bahan kecuali minyak.
2. Kemudian masukkan minyak sedikit demi sedikit sehingga mendpt doh yg lembut sehingga boleh digentel bulat.
3. Susun dlm loyang bergris kemudian sapu dgn campuran kuning telur.
4. Bakar pd suhu 160C selama 20 min atau sehingga masak.
5. Sejukkan dan boleh lah disimpan kedlm bekas kedap udara.
AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my
No comments:
Post a Comment