Friday, January 17, 2020

RESEPI DAGING BAKAR THAI

 

DAGING BAKAR THAI


BAHAN - BAHAN

- 1/2 kg daging
- 4 ulas bawang putih
- 1 batang Serai
- Kicap
- Sos tiram
- Garam 
- Gula


CARA PENYEDIAAN DAGING

1. Tumbuk bawang putih & serai sehingga lumat.

2. Gaulkan daging bersama kicap, sos tiram, garam & gula. Perap daging.

3. Bakar daging.

4. Siap!


BAHAN PENCICAH

- 1 ulas bawang putih 
- Akar ketumbar 
- Daun ketumbar
- Cili padi 
- Sos ikan 
- Gula 
- Limau nipis


CARA PENYEDIAAN PENCICAH


1. Tumbuk bawang putih & akar ketumbar.

2. Satukan semua bahan & gaul rata.

3. Hiris halus cili padi.





Kredit: Resepi :
Ummi & Rasa.my

No comments:

Post a Comment