DAGING BAKAR THAI
BAHAN - BAHAN
- 1/2 kg daging
- 4 ulas bawang putih
- 1 batang Serai
- Kicap
- Sos tiram
- Garam
- Gula
CARA PENYEDIAAN DAGING
1. Tumbuk bawang putih & serai sehingga lumat.
2. Gaulkan daging bersama kicap, sos tiram, garam & gula. Perap daging.
3. Bakar daging.
4. Siap!
BAHAN PENCICAH
- 1 ulas bawang putih
- Akar ketumbar
- Daun ketumbar
- Cili padi
- Sos ikan
- Gula
- Limau nipis
CARA PENYEDIAAN PENCICAH
1. Tumbuk bawang putih & akar ketumbar.
2. Satukan semua bahan & gaul rata.
3. Hiris halus cili padi.
Kredit: Resepi :
Ummi & Rasa.my
No comments:
Post a Comment