Thursday, December 21, 2017

2:56 PM

RESEPI KEK DANGDUT CHEESE

BAHAN - BAHAN

10biji telur Gred A
500gram Butter
480gram sekaya
100gram tepung gula/gula halus.
200gram susu pekat
400gram horlick
500gram susu tepung full cream
1 penutup botol esen vanilla
Pewarna Coklat

BAHAN - BAHAN CHEESE

600gram Cream cheese
3biji telur gred A
100gram tepung gula/gula halus
30gram tepung pau
1sudu mkn jus lemon

CARA-CARA MEMBUATNYA

1.Butter+gula pukul hingga kembang.

2. Masukkn telur 1 per 1+esen vanilla+susu pekat+sekaya gaul rata+ horlick gaul rata+susu tepung gaul hingga sebati+pewarna dan dibahagia 2.

CARA MEMBUAT LAPISAN CHEESE

Cheese+gula pukul kembang+telur 1per 1 rata+jus lemon+tepung gaul sebati.

CARA MELAPIS

1.Lapisan pertama dangdut kukus selama 1 jam lebih hingga masak.

2.kemudian lapisan cheese 1 jam.

3.lapisan terakhir dangdut 1jam lebih hingga masak..

Guna cuan 10x10.

Selamat mencuba

0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU