RESEPI KEK DANGDUT CHEESE
BAHAN - BAHAN
10biji telur Gred A
500gram Butter
480gram sekaya
100gram tepung gula/gula halus.
200gram susu pekat
400gram horlick
500gram susu tepung full cream
1 penutup botol esen vanilla
Pewarna Coklat
BAHAN - BAHAN CHEESE
600gram Cream cheese
3biji telur gred A
100gram tepung gula/gula halus
30gram tepung pau
1sudu mkn jus lemon
CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Butter+gula pukul hingga kembang.
2. Masukkn telur 1 per 1+esen vanilla+susu pekat+sekaya gaul rata+ horlick gaul rata+susu tepung gaul hingga sebati+pewarna dan dibahagia 2.
CARA MEMBUAT LAPISAN CHEESE
Cheese+gula pukul kembang+telur 1per 1 rata+jus lemon+tepung gaul sebati.
CARA MELAPIS
1.Lapisan pertama dangdut kukus selama 1 jam lebih hingga masak.
2.kemudian lapisan cheese 1 jam.
3.lapisan terakhir dangdut 1jam lebih hingga masak..
Guna cuan 10x10.
Selamat mencuba