RESEPI LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
BAHAN - BAHAN
400g cream cheese
1 sudu kecil essence vanilla
125ml whipping cream
2 sudu besar gula icing
90g butter
200g lotus biscoff spread
15keping lotus biscoff biscuit
CARA - CARA MEMBUATNYA
BASE CAKE
1. Hancurkan lotus biscoff biscuit sampai jadi crumble.
2. Cairkan butter atas dapur, masukkn lotus biscuit yg dah dihancurkan.
3. Gaul rata dan masukkan dalam loyang dan tekan2 utk jadikan base.
BAHAGIAN TENGAH ( CHEESE )
1. Mix cream cheese + essence vanilla + 2sudu besar lotus biscoff spread sampai sebati.
2. Bekas lain, mix whipping cream + 2sudu besar gula icing sampai kembang.
3. Campurkan adunan cream cheese dan whipping cream tadi.
7. Tuang adunan tu atas base.
TOPPING
1. Untuk topping, cairkan lebihan lotus biscoff spread tadi tu atas dapur. Dan tuang atas kek.
2. Sejukkan kek dan siappp untuk dimakan esok .
Tips
Jika buat dalam bekas kecik-kecik,
1 adunan ni dapat 6 bekas.
Sumber Resepi
#viralMAHN
No comments:
Post a Comment