Wednesday, January 24, 2018

7:48 AM

RESEPI KEK LAPIS COKLAT PELANGI

BAHAN

450g mentega
10 biji telur
180g gula kastor
2 sudu kecil ovelatte
1 sudu teh esen vanila
250g susu pekat manis
100g horlick
160g tepung gandum diayak halus
250g cream cheese

BAHAN B

150g coklat masakan dicair (double boil)

CARA - CARA MEMBUATNYA

-Pukul cream cheese dan susu pekat sehingga sebati. Ketepikan
-pukul mentega ovelatte dan gula sehingga kembang. Masukkan esen vanila. Masukkan telur satu persatu. Kemudian pukul lagi.
- masukkan cream cheese kemudian adun rata. Masukkan tepung dan horlick dan gaul rata.
-bahagi kan adunan kepada 2 bahagian.
 1.coklat masak
 2.asingkan  dalam 6 gelas berlainan dan warnakan mengikut citarasa anda.(kuning, hijau, biru, merah, ungu, oren)

-bakar bahagian coklat dahulu dengan api bawah dan atas mengikut suhu ketuhar masing masing.
-kemudian bolehlah diselang seli kan dengan pelbagai warna adunan sehingga adunan habis.selamat mencuba.

Kredit resepi : blog citarasawan

0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU