RESEPI KEK LAPIS COKLAT PELANGI
BAHAN
450g mentega
10 biji telur
180g gula kastor
2 sudu kecil ovelatte
1 sudu teh esen vanila
250g susu pekat manis
100g horlick
160g tepung gandum diayak halus
250g cream cheese
BAHAN B
150g coklat masakan dicair (double boil)
CARA - CARA MEMBUATNYA
-Pukul cream cheese dan susu pekat sehingga sebati. Ketepikan
-pukul mentega ovelatte dan gula sehingga kembang. Masukkan esen vanila. Masukkan telur satu persatu. Kemudian pukul lagi.
- masukkan cream cheese kemudian adun rata. Masukkan tepung dan horlick dan gaul rata.
-bahagi kan adunan kepada 2 bahagian.
1.coklat masak
2.asingkan dalam 6 gelas berlainan dan warnakan mengikut citarasa anda.(kuning, hijau, biru, merah, ungu, oren)
-bakar bahagian coklat dahulu dengan api bawah dan atas mengikut suhu ketuhar masing masing.
-kemudian bolehlah diselang seli kan dengan pelbagai warna adunan sehingga adunan habis.selamat mencuba.
Kredit resepi : blog citarasawan
No comments:
Post a Comment