Tuesday, February 23, 2016

9:22 AM

RESEPI LEPAT LABU

BAHAN - BAHAN

  ½ biji labu, (rebus dan lecek)
  ½ biji kelapa parut
1 cawan gula
  ½ sudu teh garam
  2 cawan tepung gandum
½ cawan gula merah
Daun pisang secukupnya (layur diatas api)


CARA - CARA MEMBUATNYA

Panaskan pengukus.

Kisar kesemua bahan kecuali kelapa parut dan daun pisang hingga sebati.

  Ambil sekeping daun pisang, letakkan 1sudu adunan labu ditengah tengahnya
secara memanjang.

Letakkan 1 sudu teh kelapa parut di tengah tengahnya
sebagai inti. 

Tutupkelapa parut tadi dengan 1 sudu adunan labu. 

Balut adunan itu dengan lipat kedua dua hujung daun itu ke bawah supaya menjadi lipatan berukuran 12x11 cm. Buat sehingga habis.

Kukus selama setengah jam atau hingga masak.




SELAMAT MENCUBA

AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my

0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU