RESIPI BEBOLA KENTANG CHEESE
BAHAN - BAHAN KULIT
300g kentang kukus, lecek halus
2 sudu makan susu tepung
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk lada sulah
1/4 sudu teh serbuk pala
1 sudu makan mentega tawar
Minyak
22 ketul kiub keju
2 biji putih telur, pukul ringan
100g serbuk roti kasar
2 sudu makan susu tepung
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk lada sulah
1/4 sudu teh serbuk pala
1 sudu makan mentega tawar
Minyak
22 ketul kiub keju
2 biji putih telur, pukul ringan
100g serbuk roti kasar
CARA - CARA MEMBUATNYA
Kacau rata bahan kulitAmbil sedikit adunan. Leperkan.
Intikan dengan kiub keju. Bentukkan bebola
Gulingkan dalam serbuk roti kasar. Celupkan ke dalam putih telur.
Gulingkan lagi ke dalam serbuk roti kasar.
Goreng dalam minyak yang telah dipanaskan dengan api sederhana sehingga masak.
siap
AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my