RESEPI BIHUN KUNG FOO
BAHAN - BAHAN
1/2 bungkus bihun digoreng dalam minyak panas.
2-3 ulas bawang putih cincang
Isi ayam
Fishcake
Udang
Kailan
Carrot
Bunga kobis
1 kiub ayam
Serbuk lada sulah
1 sdb tepung jagung + air
1 telur dipukul
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih.
2. Masukkan isi ayam, udang kacau hingga separuh masak.
3. Masukkan air, kiub ayam, garam dan lada sulah.
5. Masukkan carrot dan bunga kobis biar hingga lembut.
6. Masuk sawi dan fishcake, tepung jagung biar kuah likat sikit.
7. Tuang telur, kacau perlahan.
8. Letak mihun dlm pinggan dan tuang kuah atas bihun.
9. Siap!
kredit Resepi
Rozmaliza Omar
No comments:
Post a Comment