Wednesday, July 4, 2018

8:30 AM



RESEPI BISKUT RED PEARL


BAHAN - BAHAN

300gm butter
300gm tepung gandum @ tepung rose
150gm gula halus @ gula kastor
120gm cornflakes
100gm coklat cip
50gm almond nibs
1st esen vanila
ceri merah (untuk hiasan)


CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Satukan butter, gula dan esen vanila di dalam mangkuk besar.

2. Gaul hingga gula dan butter sebati dan sekata menggunakan senduk kayu.

3. Masukkan tepung dan gaul rata.

4. Masukkan cornflakes, badam dan cip coklat. Gaul rata.

5. Bulat-bulatkan @ sudukan atas dulang pembakar.

6. Letakkan hirisan ceri atas adunan tadi.

7. Bakar dalam ketuhar yang telah di panaskan terlebih dahulu dengan suhu 170°C selama 20 – 25 minit. (bergantung pada kepanasan suhu oven masing-masing)

8. Angkat dan sejukkan sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.



Kredit Resepi: 
Buat Orang Lapo


0 comments:

Post a Comment

RECOMMENDED FOR YOU